iPhone Şarj Soketi Değişimi

 

iPhone şarj soketi değişimi, şarj âletinin çok sık kullanılması sonucu oluşan hasarlar nedeniyle gerekli olabilir. Şarj pinlerinde kirlenme veya ezilme; ‘iPhone şarj olmuyor, şarj soketi sorunlu, şarj giriş yeri bozuldu’ gibi şikâyetlere yol açabilir. Şarj yuvasında meydana gelen problem, telefonun şarj olurken aşırı ısınmasına da sebebiyet verebilir.

 

iPhone Şarj Soketi Arızası Nasıl Anlaşılır?

 

 

Telefonunuzda bu gibi problemler mevcut olsa bile şarj soketinden kaynaklanmıyor olabilir. Bunu anlamak için şu adımları izleyebilirsiniz:

 

·Başka bir şarj kablosu kullanın. Orijinal kablo değilse onu değiştirin.

·Farklı bir şarj adaptörünü deneyin.

·Telefonun şarj girişine dikkatlice bakarak ezik var mı diye kontrol edin. (Büyüteç de kullanabilirsiniz.)

·Şarj soketini ve kablo uçlarını bir kürdan yardımıyla nazikçe temizlemeye çalışın. Bazen şarj yuvasında biriken toz burada geçici soruna yol açabilir. Sokete zarar vermemeye özen gösterilmeli, işlem o bölgeye ışık tutarak gerçekleştirilmelidir.

 

iPhone Şarj Soketi Değişim

 

iPhone şarj soketi tamiri uzman teknik serviste gerçekleştirilmelidir. Her modelde şarj soket aralığı aynı değildir. Örneğin bazı iPhone’larda daaha geniş iken, bazılarında daha dardır.

 

Şarj soket yuvalarının çok hassas olması dolayısıyla tamirinin profesyonel ellere bırakılması gerekir. Şarj soketi değişim işlemi genelde 20-30 dk arası sürmektedir.

 

Nem ve sıvı teması cihazın şarj soketinde oksitlenme yapar. Bu da telefonun şarj olmasını engeller. Şarj cihazınızın dişlilerini çok zorlarsanız koparabilirsiniz ve cihazınızda şarj sorunları yaşanabilir. Şarj soketi içeri doğru çökmüşse bu da şarj problemini beraberinde getirir. Kısa devre yapması şarj soketinin yanmasına yol açabilir. Tüm bu durumlarda teknisyen müdahalesi gerekir.

 

Cihaz alt bölümüne darbe alırsa şarj soketi hasar görebilir, kırılabilir, çatlayabilir. Bunun da tek çözümü şarj soketinin değiştirilmesidir.

 

 

Soket değişimi yaparken telefon modeline uygun orijinal şarj soketi kullanılmalıdır. Bu işlemen sonra telefon, eskisi gibi şarj alacaktır. Fakat sorun hâlâ ortadan kalkmadıysa ârıza başka bir yerde demektir.

 

 

Soket değişim fiyatları ise modele ve teknik servise göre farklılık arz eder. Zengin ürün çeşitliliğiyle telefon parça ihtiyaçlarına efektif çözümler sunan Telefoncu Sepeti şarj soketi, şarj adaptörü, şarj kablosu gibi alanlarda da ihtiyaçları karşılamaktadır.