Telefon Ekran Değişimi Nasıl Yapılır?

 

 

Telefon ekran değişimi yere düşürme ve benzeri durumlarda telefonun hasar görmesi sonucu ihtiyaç duyulan bir uygulamadır. Bazen ekran koruyucu ve kılıf da telefon ekranının çizilmesini önleyemez. Bu da ekran değişimini zorunlu kılar. Telefon ekranınızı kendi kendinize tamir etmeye çalışmamanız gerekir. Aksi takdirde bu, daha fazla zarar görmesine yol açabilir.

 

Telefon Ekranı Nasıl Değiştirilir?

 

Ârıza garanti sürecinde meydana geldiyse ve kullanıcı hatası yoksa tamir işlemini cihazın kendi firması gerçekleştirecektir. Fakat ekran kırılması, çizilmesi gibi problemler kullanıcı hatası nedeniyle ortaya çıktıysa güvenilir bir teknik servisten yardım almak lâzımdır.

 

Cep telefonu ekran değişimi yaparken kaliteli parçalar kullanılmalıdır. Çatlamış veya kırılmış ekran kasaya ve diğer ekrana zarar vermeden çıkarılır. Takılacak ekran temizlenir ve alttaki ekranla bütünleştirilir.

 

Kullanılacak ekran orijinal olmalıdır. Telefonun markasına ve modeline uygun bir ekran tercih edilmelidir. Öte yandan seçtiğiniz teknik servisin daha sonraki süreçte yaşanabilecek muhtemel sorunlar için garanti sunması önemlidir.

 

Örneğin ekran parlaklığında veya dokunmatiğinde sorun çıkabilir. Cam ve ekran arasında hava kabarcığı kalabilir. Bu gibi durumlarda teknik servisin gerekli desteği sunuyor olması önemlidir.

 

Telefon Ekranını Değiştirme

 

Ekran açılarak diğer parçalardan ayrılır. Yeni ekran ve cam bileşen monte edilerek kapatılır. Bununla birlikte kullanılan yöntemler he telefonda değişiklik arz edebilir.

 

Telefon için ekran değişimi yapılırken ortam sterilize edilmeli ve statik elektrikten arındırılmalıdır. Teknisyenler de sterilize edilmiş eldiven ve statik elektriğe karşı özel bileklik kullanmalıdır. Cep telefonu ekran değişimi bilgilerinizin silinmesine yol açmaz. Bu işlem sırasında cihazınıza format atılmaz. Ardından telefonunuza temperli kırılmaz cam koruyucu takılacaktır. Bu, ön camın çatlaması ve ekran kırılması gibi sorunlara karşı alınan bir önlemdir.

 

Ekran değişimi sayesinde görüntü kalitesi önceki performansına geri döndürülür. Cihazın dokunmatik hızına-hassasiyetine, ekran çözünürlüğüne ve parlaklığına zarar verilmez.

 

Telefon ekran değişimi fiyatları kullanılan telefonun marka ve modeline, yaptırılan servise göre değişiklik gösterir. Teknik servisiniz size garanti sunarsa kullanıcı hatası dışındaki sorunlarınızı o süre içinde ücretsiz giderecekler demektir. Bu süre genellikle 6 ay olur.